SITEL

30-09-2022 10:15

Kompanija Sitel d.o.o. Beograd na Sajmu energetike 2022. nastupa sa suizlagačima Mikroelektronika a.d., EWG i Meter and Control pod nazivom "Srpski proizvođači pametnih brojila". Radi se o kompanijama specijalizovanim u proizvodnji pametnih brojila za domaćinstva i industriju, i u oblasti softvera za daljinsko upravljanje potrošnjom električne energije.

Srbija jedna od retkih zemalja na svetu koja ima čak četiri proizvođača pametnih brojila. Pametna brojila, koja su proizvod domaćih stručnjaka i koja se izrađuju u fabrikama u Srbiji i Republici Srpskoj, pokazala su se kao odlično rešenje u modernizaciji ovdašnjeg elektroenergetskog sistema. Kvalitet proizvoda priznat je i globalno – izvozi se u region Zapadnog Balkana i Evropske unije, kao i druge zemlje. Neki od ovih projekata finansirani su od strane međunarodnih institucija kao što su Svetska banka i EBRD

Početkom marta Elektrodistribucija Srbije objavila je modele ugovora za prozjumere, odnosno kupce-snabdevače, čime su ispunjeni svi zakonski uslovi da zainteresovani građani i firme instaliraju solarne panele i time obezbede samostalno snabdevanje električnom energijom i smanje račune za struju. Za korišćenje solarnih panela neophodni su i savremeni digitalni strujomeri jer omogućavaju dvosmerno merenje protoka električne energije. Domaći proizvođači pametnih brojila - EWG, Sitel-Mikroelektronika i Meter&Control, proizveli su specijalno dizajnirana rešenja za rad ovih izvora obnovljive energije. Praktično, pametni strujomeri beleže i količinu električne energije koju je domaćinstvo proizvelo i koja se predaje u sistem. Ovo je veoma važno imajući u vidu da se na osnovu razlike predate i preuzete energije vrši presek stanja i obračun.

Share this article to:
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Dodaj u moj kalendar
Dodaj u moj kalendar 14-10-2024 16-10-2024 23:59:59 Europe/Belgrade Sajam Energetike i Ekologije Beograd, Srbija
Zemlje
  • Srbija 80
  • Mađarska 23
  • Kina 14
Ukupan broj učesnika: 185

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.