PRIVREDNA KOMORA SRBIJE

01-10-2022 09:25

Privredna komora Srbije (PKS) je nezavisna, savremena i odgovorna nebudžetska institucija, nacionalna asocijacija svih srpskih privrednika koja svoju tradiciju, iskustvo, znanje i stručnost stavlјa u službu najbolјeg interesa svojih članica i srpske privrede.

PKS je zakonom definisana kao asocijacija privrednih društava i preduzetnika. 165 godina tradicije komorskog sistema Srbije i razgranata komorska mreža, predstavništva u inostranstvu, garant su efikasne primene mehanizama podrške privredi i privrednicima kroz svoje delatnosti. Povezuje celokupnu privredu Srbije u jedinstveni sistem, razvrstan po ekonomskim sektorima u 19 poslovnih asocijacija i po regionima u 17 regionalnih komora, uključujući grad Beograd. Kreiranje prepoznatlјivosti Srbije kao zemlјe tržišne ekonomije, investicionih mogućnosti, otvorenih granica, spremne da se na konkurentan način uklјuči u evropske tokove naše je suštinsko opredelјenje.

Aktivnosti PKS ogledaju se u :

- zastupanju interesa članova pred državnim organima i institucijama;

- zastupanju interesa i stavova članova kroz učešće u izradi zakona i ostalih propisa od značaja za poslovnu zajednicu;

- povezivanju kompanija na domaćem i međunarodnom tržištu;

- izdavanju poslovnih dokumenata i pružanje kvalitetnih informacija;

- podršci procesu digitalizacije i obrazovanja privrede;

- promociji privrede u zemlјi i inostranstvu;

- poslovnom informisanju članova;

- savetodavnim uslugama;

- negovanju dobrih poslovnih običaja i poslovnog morala;

- radu sudova i arbitraža pri PKS.

Share this article to:
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Dodaj u moj kalendar
Dodaj u moj kalendar 14-10-2024 16-10-2024 23:59:59 Europe/Belgrade Sajam Energetike i Ekologije Beograd, Srbija
Zemlje
  • Srbija 80
  • Mađarska 23
  • Kina 14
Ukupan broj učesnika: 185

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.