KOALICIJA 27

01-10-2022 09:50

Koalicija 27 zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana/ki. Koaliciju 27 osnovale su organizacije civilnog društva 2014. godine prvenstveno radi praćenja i doprinosa pregovorima u vezi sa Poglavljem 27 – životna sredina i klimatske promene.

Koalicija 27 izdaje godišnji "Izveštaj iz Senke" koji prati objavu Izveštaja Evropske komisije i napredak reformi u oblasti zaštite životne sredine. U "Izveštaju iz senke" pruža se pregled dostignuća Republike Srbije u oblastima Poglavlja 27, zaštite životne sredine i klimatskih promena i daju preporuke kako unaprediti postojeće procese. Izveštaj se stavlja na uvid javnosti i šalje relevantnim nacionalnim i evropskim institucijama.

Deveti u nizu izveštaj nosi naziv: "Izveštaj iz senke za Poglavlje 27: Korak napred, nazad dva" i pokriva period od januara 2021. do marta 2022. godine.

Izveštaj obuhvata osam tematskih oblasti: horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, kvalitet vode, zaštitu prirode, upravljanje hemikalijama, buku i klimatske promene. S obzirom na to da šumarstvo ima veliki uticaj na brojne oblasti u životnoj sredini u ovogodišnjem izveštaju (kao i u prethodnim) dat je pregled i te oblasti.

Novinu u ovogodišnjem izveštaju predstavlja odeljak "Zelene karte", koji pruža pregled sprovođenja politika zaštite i unapređenja životne sredine na lokalnom nivou.

Share this article to:
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Dodaj u moj kalendar
Dodaj u moj kalendar 14-10-2024 16-10-2024 23:59:59 Europe/Belgrade Sajam Energetike i Ekologije Beograd, Srbija
Zemlje
  • Srbija 80
  • Mađarska 23
  • Kina 14
Ukupan broj učesnika: 185

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.